رایانه جزء فن آوری های حمایتی است که تعریف این فن آوری عبارت است از: هر عنصر یا بخشی از تجهیزات و یا محصولات یک سیستم که دارای استانداردهای مطلوب بوده و به حفظ، رشد و افزایش توانایی مطلوب بوده و به حفظ، رشد و افزایش توانایی های افراد دارای ناتوانی و نیازهای ویژه کمک کرده و در سازگاری هر چه بیشتر آن ها با محیط موثر باشد. فن آوری های حمایتی یک حیطه وسیع و گسترده ای را از یک مداد و کاغذ ساده تا فن آوری های برتر و بالایی مانند رایانه را در بر می گیرد.
بسیاری از شرکتهای پیشرفته امروزی با ساخت وسایل و فن آوری های حمایتی به افراد استثنایی کمک می کنند تا مسائل و مشکلات روزمره خود را حل کرده و ناتوانی های خود را بهبود بخشد. آموزش مبتنی بر رایانه استعدادها و توان بالقوه کودکان دارای نیازهای ویژه را به ظهور می رساند و آموزش را از حالت سنتی و رایج خود خارج می نماید.
در سالهای اخیر پژوهشگران درصدد هستند تا راهبردهای جدیدی را برای کودکان و افراد استثنایی به کمک رایانه در نظر گرفته و در جهت بهبود و آموزش این افراد گام بردارند از جمله این راهبرد ها استفاده از موسیقی، آهنگ، شعر و سرود و انواع متفاوتی از رایانه است.
در پایان می توان گفت آشنایی و ارائه آموزش های لازم به معلمان برای استفاده موثر از این فن آوری برتر برای مسئولان و متولیان امر آموزش و پرورش استثنایی کشور امری لازم و ضروری می باشد.
هیچ گاه نباید امر آموزش و توان بخشی را فقط به مراحل خاصی محدود کرد، بلکه با آشنا کردن والدین این کودکان با فن آوری رایانه می توانیم محرک های آموزشی را حتی در خانه م محیط های واقعی زندگی و اجتماع نیز برای این کودکان ارائه کنیم و نقش خانواده را نیز برای آموزش و توان بخشی کودکان استثنایی پررنگ کرده و آنها را با نیازهای این کودکان آشنا کنیم. البته محدودیت های این فن آوری ها را هم باید در نظر داشته و سعی در رفع آنها کنیم.
دیدگاهها