محصول به سبد خرید اضافه شد
0

  کاربردهای کلی رایانه در آموزش و یادگیری

تاریخ: ۱۰ آبان ۱۴۰۰
بازدید: ۱۸۶ views
مزاياي استفاده از تكنولوژي اطلاعات در آموزش و پرورش ،   کاربردهای کلی رایانه در آموزش و یادگیری ، محدودیت های اصلی رایانه ها در آموزش ، تالیف رایانه ای ، Computer Assisted  Instruction ، Application Package

  کاربردهای کلی رایانه در آموزش و یادگیری

در اوایل دهه ی1980تیلور پیشنهاد کرد که معلمان کاربردهای رایانه ( کامپیوتر ) را به سه دسته تقسیم کنند ..

 1- کاربرها ی تعلیم دهنده   2- کاربردهای تعلیم گیرنده  3- کاربردهای ابزاری

 1- کاربرد های تعلیم دهنده : کاربرد های تعلیم دهنده استفاده از برنامه های است که محتوای آموزشی را ارائه می دهند .این عنوان جدید به تمامی فعالیت های اطلاق می شود که قبلا « آموزش براساس رایانه » (Computer Assisted  Instruction ) یا ( CAI)نامیده می شوند.

اگرچه این نوع برنامه های رایانه ای را تحت الشعاع قرار داده اند ولی بسیاری از متخصصان تعلیم و تربیت معتقدند که کاربردهای تعلیم دهنده , بهترین نوع  استفاده از منابع رایانه ای نیستند.

یکی از نمونه های این نوع برنامه ها سری برنامه هایی است که اجزای مختلف بدن و دستگاه های آن را تدریس می کنند.

2- کاربردهای تعلیم گیرنده .کاربردهای تعلیم گیرنده نقش دانش آموز و رایانه را وارونه ساخته اند . در این نوع برنامه ها ,دانش آموز با  به کار گیری یک زبان رایانه ای به رایانه آموزش    می دهد. او به رایانه می آموزد که وظایف جدید و پیچیده ای را که قبلا از عهده آن ها بر نمی آمده انجام دهد.

طرفداران سواد رایانه ای جامع , این نوع کاربرد رایانه را تشویق می کنند. دانستن زبان رایانه ای توانایی کنترل نهایی منابع را به استفاده کننده می دهد. امروزه زبانها را برنامه های « تالیف رایانه ای » می نامند .

3- کاربردهای ابزاری : کاربردی ابزاری رایانه ای دانش آموزان را قادر می سازد که با توجه به مشخصه های نرم افزاری , موضوع مورد بررسی را به صورتی کاملأ منحصر به فرد مرتب کرده با آن کار کند . وقتی دانش آموزان از بسته نرم افزارهای کامپیوتری و کاربردی «  Application Package»

از قبیل واژه پرداز , بانک اطلاعاتی یا برگه ی گسترده استفاده می کنند , مهارتهای را می آموزند که شبیه به مهارت های استفاده از مداد یا ماشین تحریر یا ماشین حساب است . این برنامه ها به فرا گیرندگان آموزش نمی دهد بلکه تسهیلاتی را برای درگیری  آنان به محتوا فراهم می کند.

کاربرد هابی ابزاری مانند : واژه پردازی , برگه های گسترده , بانک اطلاعاتی , برنامه تولید مواد آموزشی چند رسانه ای « اسلاید های دیجیتال » برنامه های گرافیکی ,برنامه های ارتباطات .

 

 محدودیت های استفاده از رایانه

 بعضی از محدودیت های اصلی رایانه ها در آموزش و یادگیری عبارتند از :

– باوجود کاهش قیمت رایانه ها , هنوز تهیه ی این رسانه مستلزم هزینه ی نسبتأ بالایی است .

– موضوعی که باید در نظر گرفت و برای آن کاملأ برنامه ریزی کرد این است که علاوه بر این که رایانه ها طول عمر بسیار کوتاهی دارند و باید برای نوکردن آن ها مرتبأ برنامه ریزی کرد , برای تعمیر و تجدید نرم افزارها و سخت افزارهای آن ها نیز باید بودجه ای مستمر در نظر گرفت.

– یافتن برنامه ها و نرم افزارها که به درستی با هدف های درس مطابقت داشته باشند ، کار وقت گیری است.

– به طور کلی , یافتن و تهیه نرم افزارهای مناسب و قابل اعتماد کاری زمان بر و هزینه

 

برای مشاهده و دانلود فایل های تمرینی ویژه کودکان مبتلا به اختلالات خواندن ، ریاضی و نوشتن اینجا کلیک کنید

 

دیدگاه‌ها

رفتن به بالای صفحه

روشهای ارتباط با ما :

یوزر ارتباط با ما در طریق تلگرام ،سروش و ایتا mahshar1@

 

درباره ی پاکدلها:

وبسایت پاکدلها، یکی از بزرگ ترین مراجع اختلالات یادگیری ایران با داشتن کانال تلگرامی 27 هزار نفری.

تگ كانال ما در تلگرام: iranianld@

۰۹۳۵۶۳۷۵۴۲۷
با ما در تماس باشید

تمامی حقوق مادی و معنوی نزد پاکدلها محفوظ است